Reaktioner i Italien.
Reaktioner i Italien. Collage: SR

Italien darrar inför Sverige – men hoppas på revansch

Italien darrar inför playoff-mötet med Sverige. Men många blev glada över att nu få chansen till revansch efter "due-due" vid EM 2004.

Den italienska sportjournalisten Tancredi Palmeri var inte helt nöjd med att lotten föll på Sverige.

”Nu har jag upprepat frasen: ′Sverige, skit också′ hundra gånger bara senaste halvtimmen”, skriver han på Twitter och analyserar fram procentsatsen: 51%-49% till Italiens fördel.

Han får svar av tv-kommentatorn Adriano del Monte:

”Om Zlatan inte hade lagt av i landslaget hade jag köpt 51-49. Men nu är det snarare 65-35", skriver han.

Den italienska sajten Tuttosport skriver att fansen är uppdelade. Många är pessimistiska då de anser att Sverige var den svåraste lotten att få. Men många ser även fram emot att äntligen få ta revansch för EM 2004, skriver Tuttosport.

Det var då Sverige spelade 2-2 mot Danmark i EM, ett resultat som innebar att Sverige och Danmark gick vidare från gruppen på Italiens bekostnad. Många italienare menade då att matchen var uppgjord.

”Jag har inte glömt”, skriver en twittrare, och postar en bild på ett kex, en ”biscotto”, som en uppgjord match kallas i Italien, rapporterar DN.

Dokumentär: Italien-matchen 2004

Italiens team manager Gabriele Oriali hade dock hellre sett ett annat motstånd i playoff.

– Från min synpunkt sett hade det kunnat gå bättre, men vi är Italien och vi ska inte vara rädda för någon. Sverige är en svår motståndare, ett bra lag och väldigt starkt. De gick vidare från en svår grupp. Det är inte en enkel lottning, men vi accepterar den, säger Oriali enligt Football Italia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista