DBU: I morgon lämnar vi besked om VM-kvalmatchen

1:50 min

Ett tillfälligt avtal mellan de danska landslagsspelarna och det danska förbundet DBU måste nås senast i morgon om det ska bli någon VM-kvalmatch mellan Sverige och Danmark på fredag.

Konflikten mellan de danska landslagsspelarna och det danska förbundet är ännu inte löst. På fredag ska Danmark möta Sverige i VM-kvalet. Men det kanske inte blir någon match.

DBU skriver på sin hemsida att man i morgon (onsdag) klockan 10.00 kommer att kontakta Svenska Fotbollförbundet och informera om att spelarna inte vill spela landskampen.

Enligt den danska nyhetsbyrån Ritzau innebär det i så fall att DBU lämnar återbud till fredagens VM-kval mot Sverige i Göteborg.

En talesman för DBU:s förhandlare säger dock enligt förbundets sajt att ”parterna har närmat sig varandra och är närmare ett avtal än någonsin”.

Henrik Liniger, som är fotbollsreporter på danska radion, twittrar:

”Ultimatum från DBU till spelarna: Ställ upp på ett tillfälligt avtal eller så avlyser vi matchen mot Sverige. Frist: Onsdag kl 10”.

Den svenska försvaren Magdalena Eriksson stöttar de danska spelarna.

– Vi lever i en värld där man måste sätta ner foten, säger Eriksson till Radiosporten. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista