experten anaalyserar

Henriksson: "Hugo Lloris gör en omöjlig räddning"

Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson tar ut tumme upp, tumme ned och kvällens stjärna efter kvällens Champions League-matcher.

Guide: Så gick det i alla kvällens CL-matcher

Tumme upp:

Tottenham åkte till Madrid med ett frågetecken; är de stabila nog att spela jämnt med ett lag som Real Madrid som tillhör gräddan av vad Champions League har att erbjuda? Svaret blev ett rungande ja, Spurs var solida bakåt, lyckades skapa målchanser och hade ett tillräckligt bra passningsspel för att inte hamna under konstant press. Ett mycket fint kvitto på att de kan ha förhoppningar inför det slutspel som nu verkar mer eller mindre givet.

Tumme ned:

Monaco var semifinalister så sent som i våras och även om laget tappa en hel del profiler under sommaren så är det en enorm missräkning att de efter tre omgångar endast har en ynka poäng i vad som inte är en av de starkare grupperna i turneringen. Det måste svida extra att de i kvällens match mot Besiktas tappade en tidig ledning till förlust.

Stjärna:

Ja Tottenham som lag gjorde en fin insats mot Real Madrid och visade att de är ett lag för slutspel den här säsongen, men det går ändå inte att komma ifrån att Hugo Lloris några gånger i den andra halvleken räddar sitt lag med flera otroliga parader, bland annat en helt ”omöjlig räddning” efter en nick av Karim Benzema.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista