Simone Biles
Simone Biles. Foto: EMMANUEL DUNAND

Olympiska mästaren Simone Biles på väg tillbaka

Den amerikanska OS- och VM-guldmedaljören redo för comeback.

Den amerikanska gymnasten Simone Biles, som vann fyra guld vid OS i Rio i fjol är på väg tillbaka efter sitt självvalda uppehåll.

Det är med en ny tränare; Laurent Landi, som Biles den 1 november inleder resan mot Tokyo 2020.

– Jag ser fram emot att jobba med honom för jag vet vilken bra barrtränare han är. Förhoppningsvis kommer jag få in mer sving och rytm. Om inte kommer jag i alla fall få mer trygghet på barren, säger Biles som haft barr som sitt svagaste redskap, till USA Today.

Första tävlingen väntas först nästa sommar för Simone Biles. Efter att som första kvinna vinna raka VM-guld i mångkamp och därefter fyra OS-guld i Rio (mångkamp, lag, hopp och fristående) tog Biles en paus, där hon bland annat deltagit i det amerikanska TV-programmet Dancing with the stars.

– Jag har vilat mitt sinne och min kropp och sett till att göra sådan som jag annars inte varit tillåten eller kunnat av risk för skador, säger Biles.

Landi var tränare för Biles lagkamrat Madison Kocian när hon vann OS-silver i barr i Rio.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista