Sofia Jakobsson.
Sofia Jakobsson. Foto: Maja Suslin/TT

Trots klubblagssuccén – inget VM-kvalspel för Jakobsson

Sofia Jakobsson: "Klart man vill spela"
3:07 min

När Damlandslaget samlades i måndags anslöt även Sofia Jakobsson till samlingen. Men hon kommer inte finnas med när det är dags för match.

– Klubblag och landslag vill nog inte riskera något så det känns bra med det här som vi kommit överens om, säger Jakobsson till Radiosporten.

Sofia Jakobsson har deltagit vid delar av träningarna och läkarteamet har testat hennes status.

– Det är fantastiskt kul att vara tillbaka och att spela med Sveriges bästa spelare. Och att vara med när det är ny ledarstab och en del nya ansikten. Jag är oerhört tacksam, säger Jakobsson till Radiosporten.

Men något spel under samlingen är inte aktuellt för Jakobsson.

– Anledningen att Sofia kom hit var att vi ville få möjlighet att testa henne. Sofia har testats här i Göteborg och tränat med oss men bedöms inte vara redo för spel under samlingens matcher, säger Mats Börjesson, landslagsläkare till Fotbollförbundets hemsida.

Den 27-åriga anfallaren förstår vad läkarteamet menar.

– Jag har en del kvar av min rehab även om jag kunnat spela matcher.

Ville du spela?

– Klart att man vill spela men jag är medveten om att jag kommer tillbaka efter en svår skada. Klubblag och landslag vill nog inte riskera något så det känns bra med det här som vi kommit överens om.

Sofia Jakobsson har efter lång skadefrånvaro gjort en succéartad comeback i sitt franska klubblag Montpellier.

– Jag känner inte av skadan och jag är inte rädd när jag går in i situationer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".