Friends Arena. Foto: TT Nyhetsbyrån
Friends Arena. Foto: TT Nyhetsbyrån

Inför playoff: Slutsålt efter biljettkaos

1:02 min

Trycket på att få köpa biljetter till Sverige hemmamatch i VM-playoff mot Italien den 10 november var enormt och skapade problem. Men nu är det utsålt.

På tisdagen kraschade systemet helt när det skulle öppna och starten för biljettförsäljningen sköts upp till 10.00 i dag.

– Systemet är uppe nu och fungerar men det går trögt. Bakgrunden till det är en efterfrågan som vi aldrig har varit med om. Det är fullkomlig rusning efter de här biljetterna, säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Radiosporten.

Många fick stå i kö för att köpa biljetter, skrev Friends Arena på facebook.

”Vi kan inte annat än att beklaga situationen för er som även upplevt problem med att bli av med köplatser eller långsamt köpflöde. Vår leverantör arbetar stenhårt på att lösa problemet och det finns gott om biljetter kvar att sälja.”

Vid lunchtid på onsdagen kom beskedet att matchen är slutsåld.

Det slogs publikrekord på Friends i VM-kvalmatchen mot Luxemburg tidigare i oktober med 50 022 åskådare. Men enligt Håkan Sjöstrand blir det svårt att sätta ett nytt publikrekord mot Italien.

– Mot ett land som Luxemburg behövs det inte så mycket säkerhetsavspärrningar. Det här är en match med en annan karaktär. Vi får vara nöjda med att det är slutsålt i alla fall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista