Caroline Seger.
Caroline Seger. Foto: TT.

Seger: ”Vi fokuserar på match på fredag”

2:49 min

De svenska spelarna är fortsatt inställda på att spela VM-kvalmatchen mot Danmark på fredag trots att det danska förbundet meddelat att matchen ställs in.

– Vi hoppas på match på fredag. Det är Danmark som har tagit beslutet men det är Uefa som kommer att ta det slutgiltiga beslutet. I våra huvuden är det fortfarande match på fredag, säger Sveriges lagkapten Caroline Seger till Radiosporten.

Om det inte blir match, hur skulle det kännas?

– Det är jätteolyckligt. Det skulle vara jättetråkigt med tanke på att det är en fantastisk match och säkert hade blivit en jättefin inramning. Men som sagt, det är inte taget än. För vår del fokuserar vi på match på fredag.

Seger hoppas på en snabb lösning mellan det danska förbundet och spelarna, som vill ha mer ekonomisk ersättning när de spelar med landslaget samt bättre förutsättningar.

– Jag hoppas att det löser sig för spelarna, annars är det jätteolyckligt. Men vi kan inte påverka deras situation som det är nu. De sköter sina förhandlingar. Jag hoppas på en snabb lösning.

– Vi vill spela matcher och möta de absolut bästa och ta oss vidare på grund av att vi slagit de absolut bästa. Så för vår del är det en match mindre i så fall, och det vill vi verkligen inte, säger Seger som tycker att det är helt rätt att spelarna tar striden.

– Det tycker jag är helt rätt.

Förbundskapten Peter Gerhardsson räknar fortfarande med att det blir match på fredag.

– Vi kommer att fullfölja allt som vi tänkt fram till 18.15 i morgon, det är som jag förstått reglerna som gäller.

– Det vore tjänstefel av mig och spelarna att gå i andra tankar och sen så blir det match helt plötsligt. Så vi utgår ifrån att det blir match, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista