Elias Ymer och Robin Söderling.
Elias Ymer och Robin Söderling. Foto: TT

Söderling: ”Hoppfullt inför framtiden”

Robin Söderling: "Väldigt stolt över honom"
3:06 min

Efter stor dramatik blev det förlust för Elias Ymer mot italienaren Fabio Fognini i Stockholm Open. Men tränaren Robin Söderling är imponerad över Sverigeettan.

– Han är millimeter ifrån att slå en spelare bland de 30 bästa i världen, det är hoppfullt inför framtiden.

Italienaren Fabio Fognini vann skiljesetets tiebreak med 9-7 och skickade därmed ut Elias Ymer ur Stockholm Open. 

– Vad ska man säga. Det är små marginaler och jag lider med Elias, han var så värd att vinna och han gör det så bra. Det finns många saker han kan förbättra men han håller jämna steg och är millimeter ifrån att slå en spelare bland de 30 bästa i världen. Jag är väldigt stolt över honom och det här är hoppfullt inför framtiden, säger Elias Ymers tränare Robin Söderling till Radiosporten.

Den förre storspelaren Söderling har tränat Elias Ymer sedan i somras och ser fram emot fortsatt samarbete. 

– Vi har sagt att vi fortsätter tills vi känner att båda kan få ut något av det. Det som är roligt är att det finns många saker som Elias kan förbättra och ibland vet jag inte var vi ska börja och det är jätteroligt. 

Söderling är imponerad över utvecklingen hos den 202-rankade svensken. 

– Han visar redan nu när han bara är 21 att han håller jämna steg med några av världens 50 ja, till och med 30 bästa spelare i världen. Sen gäller det att hitta jämnheten och det kommer ta lite tid men vi försöker inte att titta på rankingen utan fokuserar på att Elias ska bli en bättre tennisspelare.

Vad har ni framför allt jobbat på?

– Vi har jobbat mycket med serven och jobbar mycket på returerna. Kan han gå in aggressivt där så har många av de bra spelarna svårt att hänga med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".