Ingen dansk spelare dök upp på landslagssamlingen.
Kommer Danmark ändå komma till spel? Foto: Patrick Post

Vändning i elfte timmen? Danska chefsförhandlarna på plats på spelarhotellet

Det svenska landslaget utgår nu från att det inte blir match.
Men kanske, kanske kan saker och ting förändras i den elfte timmen.
I morse kom förhandlare till det danska spelarhotellet.

I går kväll gick det svenska fotbollsförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand ut och meddelade att de fått en skriftlig bekräftelse på att det danska fotbollsförbundet lämnar återbud till morgondagens VM-kvalmatch mot Danmark.

Det fick till följd att det svenska landslaget lade om sin planering, och nu tar sikte på tisdagens match mot Ungern.

Men helt kört är det inte. Det är bara det europeiska fotbollsförbundet, Uefa, som kan ställa in matchen – och det lär de inte göra innan 24 timmar före matchstart, då det danska landslaget måste ha anlänt till Göteborg.

Dessutom finns en annan deadline att ta hänsyn till, nämligen att en spelartrupp måste ha lämnats in till Uefa 12.00 i dag.

Och sent i går kväll anlände nämligen det danska spelarfacket Spelarföreningens chefsförhandlare till det danska spelarhotellet, rapporterar DR.

– De ville inte säga något då de anlände, men som jag förstår det sitter de nu tillsammans med damlandslaget i en av konferenslokalerna här på hotellet, berättade DR:s reporter Niklas Brandt strax innan midnatt.

Och föreningens vd  Mads Öland återkom till hotellet vid 9-tiden i morse, rapporterar danska TV2.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista