Laurén inför titelfajten: ”Ingen är oslagbar”

5:08 min

På lördag är det dags. Då möter boxaren Mikaela Laurén den hittills obesegrade norska världsmästaren Cecilia Braekhus.

– Självklart har jag allt att vinna och det gör mig också nervös, säger Laurén i en intervju med P4 Extra.

Den svenska boxaren har haft en bra uppladdning inför matchen som avgöras i norska Stokke på lördag.

– Jag går runt med en fin känsla och det här är en otrolig möjligt för mig. Självklart är jag nervös men det ska man vara för då blir man mer på helspänn. Men det finns en stor chans att jag kan slå henne. Ingen är oslagbar, säger Laurén i en intervju med P4 Extra.

Braekhus är femfaldig världsmästare och sätter sina fem titlar på spel. Laurén mötte henne 2010 och då gick norskan på knock. Men det går inte att jämföra dåtid med nutid, enligt Laurén.

– Det är sju år sedan och jag hade boxats i ett år då. Jag var absolut inte redo för den fajten, det var alldeles för tidigt för mig att kliva in i ringen. Jag tror att styrkorna och erfarenheten jag har byggt upp sedan dess kommer kunna ta mig till en seger.

– Det gäller bara att jag tror på mig själv. Min största fiende är just mig själv, att jag kanske tvivlar. Jag måste gå in med självförtroende och bara gå på och göra min grej och inte fokusera på vad hon gör.

Lyssna på hela P4 Extra-intervjun med Laurén i klippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista