Östersund hyllas i spanska medier
Östersund hyllas i spanska medier. Foto: Foto: TT, Collage: SR

Östersund hyllas i spanska medier

Östersund tappade segern i slutminuterna och besvikelse präglade stämningen efter 2-2-matchen mot Athletic Bilbao. Kanske blir ÖFK-spelarna på bättre humör av att läsa spanska medier där det svenska skrällaget hyllas.

"Östersund var oerhört överlägset", skriver AS enligt Expressen.

Marca konstaterar att "resultatet är en besvikelse - för Östersund".

Lyssna på Östersunds mål från matchen här

Bilbao-spelarna gör däremot bäst i att inte läsa omdömena efter Europa League-matchen. Insatsen i Östersund totalsågas av lokaltidningen El Correo.

"På ena sidan: ett modigt och elegant lag som visade upp sitt bästa jag, fullt av entusiasm inför sitt Europaäventyr som framkallade stolthet hos sina fans. Östersund SK. På andra sidan: ett blekt och apatiskt lag, utan innehåll, och för vilket Europa League verkade lika inspirerande som att lämna huset för att handla toalettpapper", skriver tidningen.

Östersund är obesegrat och leder grupp J, en poäng före Luhansk. Athletic Bilbao har bara tagit två poäng på tre matcher och riskerar att missa slutspel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista