Dalkurd får nobben av Stockholm

0:48 min

Nästa vecka kan Borlängelaget Dalkurd bli klart för fotbollsallsvenskan. Laget har tidigare velat flytta verksamheten till Uppsala och Studenternas IP. Nu kan Radiosporten berätta att Dalkurd även visat intresse för att spela sina matcher nästa säsong i Stockholm, på Grimsta IP - men fått nobben.

– Vi har valt att tacka nej på grund av att vi måste säkerställa våra egna behov för Stockholmslagen i första hand, säger Camilla Hagman, kommunikationschef för idrottsförvaltningen i Stockholm stad.

Dalkurd är missnöjd med Borlänge kommuns satsning på laget och klubben har därför under året och hösten kopplats ihop med en flytt till Uppsala. Upsala Nya Tidning skrev i september att Dalkurd har ställt en önskelista till Uppsala kommun. 

– Det är Dalkurd som fattar beslut om flytt eller inte. Det är inte en kommunal fråga, sade då Rickard Malmström, ordförande i idrotts- och fritidsnämnden, till UNT.

Nu kan Radiosporten berätta att Dalkurd även kollat möjligheten att flytta till Stockholm och Grimsta IP. Men där har det blivit nobben. På Grimsta spelar sedan tidigare Brommapojkarna.

– Vi har tagit hem frågan och diskuterat den. Men det stod ganska snart klart att eftersom nyttjandet av våra planer i Stockholm är så högt så finns inte det utrymmet, säger Camilla Hagman till Radiosporten.

På tisdag möts just Brommapojkarna och Dalkurd på Grimsta där vinnaren säkrar allsvenskt kontrakt.

Radiosporten har sökt en kommentar från Dalkurd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista