TRANÅS 20170824 Damkronornas tränare Leif Boork och inklippt lagkapten Emilia Ramboldt. Foto: Mikael Fritzon / TT
Foto: Mikael Fritzon och Christine Olsso/TT

Lagkaptenen välkomnar Boorks besked

0:56 min

Damkronornas förbundskapten öppnar för en fortsättning. Det gillas av lagkaptenen Emilia Ramboldt.

I morse kunde Radiosporten berätta att Damkronornas förbundskapten Leif Boork ändrat sig och nu öppnar för att fortsätta även efter OS i Sydkorea som tidigare varit slutmålet. Beskedet välkomnas av ishockeylandslagets lagkapten.

– Jag trivs väldigt bra under hans ledning, jag är bara positiv, säger Linköpings Emilia Ramboldt som också är lagkapten under Boorks ledning i Damkronorna.

29-åringen som tidigare bland annat spelat i AIK och i USA pekar framförallt på att det är bra med en förbundskapten som kan sitta kvar länge på sin post, längre än de fyra år som Boork suttit hittills.

– Det blir ju kontinuitet, säger hon till Radiosporten.

Lars-Gunnar Jansson, Radiosportens ishockeyexpert, är inte lika övertygad. Han tror att det vore bra att få ett byte på förbundskaptensposten, om rätt namn finns tillgängligt.

– Nu har han ju varit i fyra år och jag kan tycka att det är läge för en ny röst, säger Jansson till Radiosporten.

Själv har han inget givet förslag men öppnar för att låta en kvinna ta över som högsta ansvarig.

– Det borde vara dags för en dam tycker jag.

68-åriga Leif Boork tog över som förbundskapten just före OS i Sotji 2014.

Under hans förbundskaptenstid har han varit involverad i ett flertal konflikter där tongivande spelare valt att ställa sig utanför landslaget, exempelvis Emma Eliasson som fanns med i Sotji men som petades under 2016. Hon har sedan valt att sluta med ishockeyn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".