Helena Rapaport.
Helena Rapaport. Foto: Klas Rockberg, Svenska skidförbundet.

Rapaport kan missa hela säsongen

I våras tog Helena Rapaport en ordinarie plats i det alpina landslaget. Men nu riskerar 23-åringen att missa hela säsongen på grund av en knäskada.

– Det känns riktigt tråkigt att säsongen inte ens fick börja. Jag kände mig starkare både mentalt och fysiskt än någonsin tidigare. Men jag vet att det är okej att bryta ihop nu, för att resa mig starkare än innan, säger Helena Rapaport till SVT Sport.

Det var under en träning för två veckor sedan i Saas-Fee i Schweiz som Helena Rapaport ramlade och skadade sitt ena knä. Efter undersökning står det nu klart att 23-åringen riskerar att missa hela den kommande säsongen.

– Det visade sig vara en broskskada som först inte såg så stor ut, men under artroskopin visade sig vara värre än befarat. Det verkar vara svårt att säga exakt hur lång tid kroppen behöver för att reparera skadan, säger hon.

Helena Rapaport debuterade i världscupen i december 2015 och slog sig in i det alpina landslaget i våras efter att ha genomgått en tuff period i livet. I juli 2016 omkom hennes syster Matilda Rapaport i en lavinolycka i Chile.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista