Italienaren Fabio Fognini har skapat en hel del rubriker.
Italienaren Fabio Fognini har skapat en hel del rubriker. Foto: Jessica Gow/TT

Tennisens bad boy: ”Önskar han kunde kontrollera temperamentet”

4:39 min

Fabio Fognini blev utkastad ur US Open efter att ha uttryckt kvinnoförnedrande kommentarer mot domaren. I dag spelar den skandalomsusade italienaren semifinal i Stockholm Open.

– Jag önskade att han kunde kontrollera sitt temperament bättre, så att det inte blir så fult, säger tennisexperten Maria Strandlund-Tomsvik till Radiosporten.

Det var mot den svenska domaren Louise Engzell som Fabio Fognini  spottade ur sig kvinnoförnedrande kommentarer under sin förlustmatch i första omgången i årets US Open i New York. Italienaren, som också tävlade i dubbel, kastades ut från fortsatt spel och fick betala böter på omkring en miljon svenska kronor.

– Det han gjorde under US Open är inte acceptabelt och jag tycker att det är väldigt bra att man markerar. Sen går han igenom vissa matcher med sin matadorgång och är iskall, man vet aldrig var man har honom. Men jag önskade att han kunde kontrollera sitt temperament bättre, så att det inte blir så fult, säger tennisexperten Maria Strandlund-Tomsvik till Radiosporten.

Fognini, som bad om ursäkt för sitt utspel under US Open, är framme i semifinal i Stockholm Open. I dag möter han Grigor Dimitrov från Bulgarien – två incidenter till som går över gränsen och Fognini blir avstängd från allt Grand slam-spel. 

Det är ju ett tuffare straff för en tennisspelar än pengar.

– Jag är ju för att man visar känslor och det är härligt att släppa in publiken och visa hur man mår, men det får inte gå över gränsen och bli fult som det har blivit.

Fognini besegrade svenske Elias Ymer under onsdagen men ville efteråt inte kommentera hur bra den 21-årige svensken kan bli i framtiden.

– Det vet jag inte, det är inte mitt problem. Jag bryr mig inte, sa han då.

Hör hela inslaget i ljudfilen ovan. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista