Mikaela Laurén föll mot Cecilia Braekhus
Mikaela Laurén föll mot Cecilia Braekhus. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix/TT

Laurén föll mot Braekhus

Mikaela Laurén: ”Känns förjävligt”
0:34 min

Mikaela Laurén hade väntat i sju år på revansch. Men istället blev det en ny smärtsam förlust mot rivalen Cecilia Braekhus.

Efter sex ronder i norska Stokke var titelmatchen i weltervikt över. Hemmafavoriten Cecilia Braekhus blev för svår för Mikaela Laurén, norskan vann på teknisk knockout.

– Jag är otroligt besviken att jag inte tog chansen. Jag hade henne där ett litet tag. Men hon fick in ett par fina kyssar på mig så att jag blev yr och när hon får fäste så släpper hon inte. Huvudet snurrade, säger Mikaela Laurén till Viasat.

Laurén stod upp mot Braekhus i de två första ronderna, men i den tredje fick norskan upp tempot och tog över matchen. I den sjätte ronden kom avgörandet då Braekhus träffade Laurén med en vänster som fällde svenskan till golvet. Då valde domaren att bryta matchen och tilldela Braekhus segern.

Cecilia Braekhus behåller därmed sina fem bälten och är fortfarande obesegrad efter 32 proffsmatcher i karriären. Efter matchen skickade ”the first lady” en pik till sin motståndare.

–Boxning är inte för alla, det är det viktigaste som sker i ringen – allt som sker utanför är skojerier. Det avgörs av vad man gör i gymmet, säger Braekhus enligt Aftonbladet.

Tidigare under kvällen vann svenska Joanna Ekedahl sin match mot Hannah Rankin från Storbritannien. Segern var Ekedahls andra på lika många proffsmatcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".