Deppigt i Sundsvall efter 2-2.
Deppigt i Sundsvall efter 2-2. Foto: Therese Ny/TT

Två förlorare i Sundsvall

0:21 min

Både Gif Sundsvall och IFK Norrköping träffade stolpen i jakten på tre poäng. Slutresultatet 2-2 gav i stället matchen två förlorare.

Sundsvall behövde en seger för att ta ett rejält kliv mot nytt allsvenskt kontrakt, men nu kan laget i stället halka ner på kvalplats om Jönköpings Södra vinner på måndagen.

Norrköpings behov av en trepoängare var ungefär lika stort, för att med två matcher kvar åtminstone ha lite häng på AIK och Djurgården om platserna som ger spel i Europa League.

Krysset på Idrottsparken i Sundsvall gladde däremot inget av lagen särskilt mycket.

– Vi är tillbaka på poängspåret och det är viktigt för oss, det är två matcher kvar, säger Sundsvalls målvakt Tommy Naurin.

Sundsvall hade ett 2-0-grepp med halvtimmen kvar. Då hade Marcus Danielsson skickat in ledningsmålet på straff i första halvlek och Romain Gall utökat i en snabb spelvändning efter paus.

Men Norrköping reste sig. Alexander Jakobsen utnyttjade en målvaktsretur i 62:a minuten och Simon Skrabb skickade in kvitteringen i 80:e. Sundsvalls målvakt Tommy Naurin, bra så långt, borde ha tagit Skrabbs skott.

– Vi visade bra inställning i andra halvlek och kunde ha vänt tillställningen, men med tanke på de två snöpliga målen så var vår insats okej, säger Norrköpings tränare Jens Gustafsson.

I en böljande avslutning prickade Gall först stolpen för Sundsvall, innan David Moberg Karlsson gjorde samma sak för Norrköping med bara sekunder kvar av tilläggstiden.


13. Gif Sundsvall 28 poäng

Sundsvall-Hammarby 29 okt
IFK Göteborg-Sundsvall 5 nov

14. Jönköpings Södra 25 poäng

Jönköpings Södra-Kalmar 23 okt
Djurgården-Jönköpings Södra 29 okt
Jönköpings Södra-Östersund 5 nov

15. Halmstad 20 poäng

Halmstad-AFC Eskilstuna 28 okt
Hammarby-Halmstad 5 nov

16. AFC Eskilstuna 19 poäng

Halmstad-AFC Eskilstuna 28 okt
AFC Eskilstuna-Sirius 5 nov

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista