Henrik von Eckermann
Henrik von Eckermann, arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Henrik von Eckermann VC-tvåa i Helsingfors

Henrik von Eckermann och Mary Lou har fått en kanonstart på världscupsäsongen. Ekipaget slutade på andra plats i Helsingfors.

Henrik von Eckermann och Mary Lou stod för en stabil insats i ekipagets första VC-start den här säsongen. I den första omgången red de snabbt och felfritt.

I omhoppningen satsade von Eckermann allt och det höll fram till det näst sista hindret. Där snubblade Mary Lou till rejält, men stoet lyckades snabbt återfå balansen och seglade över det sista hindret. Men tiden räckte inte för att knipa förstaplasten från Nederländernas Jur Vrieling.

24-åriga talangen Evelina Tovek på Castello imponerade genom att ta poäng i sin världscupdebut. Svenskan stannade på fyra fel och slutade på en tolfte plats.

Europamästaren Peder Fredricson har bestämt sig för att vila EM-hästen All In och ställde upp med Christian K. Men ekipaget hade inte en av sina bättre dagar. Christian K kom för tätt inpå ett hinder och slog i och Fredricson hann inte rädda upp situationen till vattenhindret utan noterades för en rivning även där. Åtta fel räckte till en 28:e plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista