SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.
SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand. Foto: Jessica Gow/TT

Sjöstrand: ”Ingen anledning att inte tro på detta”

Håkan Sjöstrand: "Ska ta reda på vad som hänt"
4:50 min

Svenska fotbollförbundets tidigare ordförande Lars-Åke Lagrell tror inte att landslagsspelare skickat opassande bilder till Gunilla Axén. Men generalsekreterare Håkan Sjöstrand ser annorlunda på saken.

– Vi har ingen anledning att inte tro någonting. Nu är det många år sen, 10-15, men det här kommer i alla fall jag se till att vi får reda på vad som har hänt och försöka få fram så mycket information vi kan. Sen kan vi dra slutsatser och i det arbetet ingår också att se hur Svenska fotbollförbundet agerade i ärendet när den här informationen kom fram, säger Håkan Sjöstrand till Radiosporten.

Sjöstrand fick information i går om de opassande bilderna som ska ha skickats till Gunilla Axén som tidigare jobbat inom förbundet. Nu pågår arbetet med att gå till botten med det här.

– Jag satte ihop en intern grupp som ska hantera det här ärendet och det startar vi med omgående. Jag har stor respekt för att det här var många år tillbaks i tiden och de som är aktuella att prata med är inte anställda av fotbollförbundet i dag.

Det var i en intervju i Sportbladet under gårdagen som Gunilla Axén berättade att hon under sin tid på Svenska fotbollförbundet utsatts för sexuella trakasserier. Bland annat ska tidigare landslagsspelare ha skickat opassande bilder till henne och tre andra kvinnor på förbundet.

Hör hela intervjun med Håkan Sjöstrand i ljudfilen ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".