Sarah Sjöström.
Sarah Sjöström. Foto: TT.

Sjöström konserverar formen med ”behaglig träning”

3:25 min

Om ungefär två veckor inleds det tredje och sista tävlingsblocket i världscupen i simning. Sarah Sjöström siktar på att ta sin första totalseger och konserverar formen med ”behaglig träning”.

– Jag kan inte gå på för hårt eller gå in i en väldigt hård träningsperiod utan jag får hålla en ganska behaglig träning och bara jobba på teknik och andra detaljer istället, och försöka bibehålla så bra form som möjligt, säger Sjöström.

Vad är behaglig träning för dig?

– Inte för hög puls, försöka ligga på ganska låg puls. Lite mer promenad eller joggtempo på simningen. Jag kommer ju inte vara toppad på världscupen riktigt, det är mer att man försöker göra det man kan för att inte vara för sliten när man kommer dit.

Tre deltävlingar återstår av världscupen. Sjöström har en betryggande totalledning, 87 poäng före tvåan Katinka Hosszu som vunnit världscupen fem år i rad.

– Jag har väldigt stora chanser eftersom jag har en så stor ledning. Men jag gillar inte att ta ut segern i förskott ändå, jag vet att jag måste fortsätta ta poängen. Jag är den som är jagad så det gäller verkligen att fortsätta simma fort.

Deltävlingar kvar:
10-11 november: Peking 
14-15 november: Tokyo 
18-19 november: Singapore 

Ställning i totalen:
1. Sarah Sjöström, 446 poäng
2. Katinka Hosszu, 359 p
3. Ranomi Kromowidjojo, 182 p

Prispengar:
Vinnare av världscupen tar hem 150.000 dollar (cirka 1,2 miljoner kronor)


Lyssna på inslagen med Sjöström och hör:

  • hur hennes plan ser ut efter världscupen
  • hur hon tänker kring träning på semestern
  • hur hon sammanfattar 2017 så här långt
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista