Caroline Seger är negativ till att spela matchen mot Danmark vid ett senare tillfälle.
Caroline Seger är negativ till att spela matchen mot Danmark vid ett senare tillfälle. Foto: Adam Ihse/TT

Seger vill inte möte Danmark vid senare tillfälle

2:27 min

Hedvig Lindahl och Magdalena Eriksson har båda uttryckt en önskan om att spela den inställda matchen mot Danmark vid ett senare tillfälle. Men det vill inte Caroline Seger.

– Nej, för så hade det inte gått till på herrsidan, säger Seger till Radiosporten.

Till SVT Sport bekräftade i går generalsekreteraren Håkan Sjöstrand att spelarföreningen i Danmark vill att den inställda matchen mot Sverige ska spelas vid ett senare tillfälle. Senare på kvällen skrev både Hedvig Lindahl och Magdalena Eriksson att de gärna spelar matchen men Caroline Seger är av en annan åsikt.

– Rent spontant om jag ska säga något här och nu så säger jag nej. För så skulle de aldrig gå till på herrsidan. Det är en ny situation för oss alla men det går ju inte att det ska hända massa saker och sen ska man kunna spela om matchen. Men vi får se, det är inte jag som tar beslutet, säger Caroline Seger till Radiosporten.

Kosovare Asllani vill inte ta ställning i frågan.

– Det är förbundets fråga. Jag har lagt det där bakom mig och fokuserar på morgondagens match, det är inte min fråga helt enkelt, säger hon.

Håkan Sjöstrand har dock sagt att Sverige inte kommer att gå med på att spela matchen vid ett senare tillfälle.

– Den situationen vi har hamnat i är på grund av att man inte har hanterat den här frågan på rätt sätt i Danmark. Givet det så blir det här konsekvenserna, att matchen inte ska spelas, sa Sjöstrand till SVT Sport i går.

Den 16 november håller Uefas disciplinnämnd sitt nästa möte. Men ett besked i ärendet kan komma tidigare än så.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista