Omar Eddahri och Fredrik Liverstam.
Omar Eddahri och Fredrik Liverstam. Foto: TT

AFC-kaptenen: ”Många faktorer till det här”

Omar Eddahri: "Finns många faktorer"
2:42 min

Halmstad och AFC Eskilstuna åker ur allsvenskan. Det står klart sedan Jönköpings Södra besegrat Kalmar med 2-0.

– Vi hade andra mål inför säsongen men verkligheten blev en annan och det är tråkigt, säger AFC Eskilstunas kapten Omar Eddahri till Radiosporten.

Med två omgångar kvar av årets allsvenska säsong finns ingen möjlighet för Halmstad och AFC Eskilstuna att nå säker mark. Därmed står det klart att de båda nykomlingarna spelar i superettan nästa säsong.

– Vi hade andra mål inför säsongen men verkligheten blev en annan och det är tråkigt, säger AFC Eskilstunas kapten Omar Eddahri till Radiosporten. 

Varför blev verkligheten en annan?

– Det finns säkert många saker att peka på men det är något som klubben får sätta sig ner och analysera och så får vi se vad de kommer fram till.

Finns inget konkret att peka på?

– Det är svårt att säga, det kan finnas eller det finns många faktorer. Men man måste sätta sig ner och analysera och det är dumt att att slänga ur sig något från ingenstans.

Hur besviken är du?

– Jättebesviken så klart. Men det här är livet och fotbollen. Det är bara att ställa sig upp och borsta av sig och sen sikta på att gå upp igen.

Eddahri har tidigare sagt att han lämnar klubben efter säsongen men hur kommande säsong ser ut vet han inte än.

– Det är en bra fråga och det är svårt att säga nu i oktober, men alternativ finns. 

Nu vill han avsluta säsongen med AFC Eskilstuna på bästa sätt.

– Vi kommer försöka att gå ut med flaggan i topp och hedern i behåll. Hedern är förmodligen ändå i behåll men försöka göra en så bra avslutning som möjligt och vara professionell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".