Sven Thorgren.
Sven Thorgren. Foto: Olsen, Geir

Thorgrens glada tisdag: ”Var orolig så in i helsike”

0:42 min

Snowboardstjärnan Sven Thorgren tolkade dagens läkarbesked som glada nyheter. Han siktar på tävlingscomeback i december.

I onsdags skadades Thorgren, Sveriges OS-medaljhopp i snowboard, illa i foten. Det var under träning i Schweiz som han landade illa i ett av hoppen.

Idag i Stockholm fick han själv besked om vad fredagens magnetröntgen gav för resultat. Ett ledband i vänsterfoten är delvis av, men lär kunna läkas helt på några veckor.

– Det här var ju goda nyheter för mig. Jag var nästan redo för någonting värre.

Var du det även idag?

– Ja, jag var orolig så in i helsike, säger han när Radiosporten tar emot honom efter läkarbesöket på Sophiahemmet i Stockholm.

Thorgren själv siktar nu på att vara tillbaka i tävling om drygt sex veckor, den 10 december, i en slopestyletävling i USA.

Du är inkvalad till OS sedan tidigare i slopestyle, men inte ännu i Big Air. Har den möjligheten minskat på grund av skadan?

– Nej, jag tycker det är lika goda chanser nu.

Allra först väntar två veckor med vänsterfoten helt stilla, och utan belastning, i en hård plastpjäxa. Därefter sker en ny undersökning som avgör om han kan börja trappa upp träningen. Men redan nu kan han träna den övriga kroppen, även benen.

– Jag kommer att träna hårt nu här hemma i två veckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista