Guldcoachen tillbaka efter tuffa perioden: ”Jobbigaste jag varit med om”

5:16 min

Rosfeber för tredje gången på kort tid i kombination med blodförgiftning. Luleå baskets guldcoach David Visscher har haft några jobbiga dagar men är nu tillbaka och coachar laget.

– Det jobbigaste jag varit med om som vuxen, säger Visscher till Radiosporten.

Luleås basketdamer har fått klara sig utan huvudcoachen David Visscher under en period. Visscher har nämligen haft rosfeber för tredje gången på kort tid och åkte i samma veva på blodförgiftning och har varit inlagd på sjukhus.

– Kombinationen har varit tuff mot kroppen. Det var fem-sex dagar när jag pendlade mellan 38 och 40,5 graders feber. Det är väldigt jobbigt, när man är 50+ och har 40 graders feber mår man inte så bra, säger Visscher till Radiosporten.

Visscher medger att det har varit en tuff period.

– Det jobbigaste jag varit med om som vuxen, det kan jag säga. 

Rosfeber är en infektion i huden och i Visschers fall var det högerbenet som svällde upp. Han tror att bakterierna hittat in via ett sår mellan tårna. 

– Jag hade ett litet sår mellan tårna så förmodligen har bakterierna hittat in där och satt igång processen i högerbenet. 

Visscher äter fortfarande penicillin men är tillbaka och tränar laget efter den tuffa sjukdomsperioden. 

– Jag åt två penicillinkurer, en mot blodförgiftningen och en mot rosfebern och nu äter jag det på mycket lägre nivå i några månader. Jag håller benet högt och försöker att inte gå för mycket på det men det känns fel att jag sitter med benet uppe medan tjejerna springer. Men de bara skrattar åt mig, det är mer för att det inte ska svälla upp igen.

Hör en längre intervju med David Visscher i ljudfilen ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista