Dyer stämmer motståndare

Newcastles Kieron Dyer planerar att stämma Southamptons Tahar el-Khalej efter tacklingen i lördagens sista Premier League-omgång. Dyer skadade knät och menar att tacklingen kostade honom en plats i Englands VM-trupp.
– Vi planerar att ta till juridiska åtgärder, alldeles säkert mot spelaren och kanske också mot klubben, säger Dyers agent Jonathan Barnett till tidningen Daily Express. – Det är ingen tvekan om att en spelare av Kierons standard förlorar stora summor i sponsorpengar och reklamuppdrag. En lyckad VM-turneringen skulle också kunna gett ett bud från en stor utländsk klubb. Newcastlemittfältaren el-Khalej har bett om ursäkt för tacklingen. – Min tanke var aldrig att skada honom. Jag siktade på bollen, men jag gjorde en dålig tackling och kom för sent in i situationen. Tisdag 21 maj måste Sven-Göran Eriksson lämna in sin slutgiltiga VM-trupp till Internationella Fotbollsförbundet (Fifa).
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".