Henrik Stenson klättrade 21 placeringar.
Henrik Stenson, arkivbild. Foto: TT

Stark comeback av Stenson

Comebacken började med en birdie. Henrik Stenson fortsatte bra och har häng på täten i världstourtävlingen i Shanghai.

Svensken är fyra slag efter Brooks Koepka.

Stenson spelade sin senaste tävlingsrunda i mitten av september, men verkar inte ha legat för mycket i hängmattan sedan dess.

Efter fem veckors uppehåll gick världsnian - tvåa i Shanghai i fjol - ut hårt med en birdie direkt och rullade sedan i tre birdies till under de första nio hålen. Mot slutet av rundan spred Stenson golfbollarna lite mer, men han vägde upp sina tre bogeys med ytterligare tre birdies och slutade dagen på fyra under par.

Henrik Stenson gick i samma boll som Brooks Koepka, men klarade inte att hålla jämna steg med amerikanen. Koepka var stekhet i mitten av rundan, då han radade upp birdie-birdie-eagle-birdie, och tog ledningen efter att ha gått runt på 64 slag (åtta under par).

Stenson ligger delad elva inför fortsättningen av stortävlingen, där vinnaren får en prischeck på cirka 13,5 miljoner kronor. Tävlingens andre svensk, Alex Norén, gick första rundan på par efter att bland annat ha gjort en kostsam dubbelbogey.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista