Guldhästen tillbaka – men ryttaren skadad

1:25 min

Två månader har gått sedan EM-succén i Göteborg. på torsdagen gör stjärnhästen All In comeback på tävlingsbanan.

– Framförallt är den här tävlingen ett bra sätt för All In att komma tillbaka efter EM, att han får komma igång i kroppen och göra några lättare klasser innan han behöver hoppa 1,60-hinder igen, säger Peder Fredricson.

Men ett orosmoment inför helges tävlingar i Jönköping är att den svenska stjärnryttaren skadat ett finger. En bild på sociala medier visar hur fingerspetsen är böjd 90 grader. Men Fredricson själv tonar ner skadan.

– Det är väldigt odramatiskt, det var senan som håller fingret rakt som lossnade så då böjer fingret sig, men jag har en skena på så då fungerar det bra.

Du kan rida som vanligt?

– Ja.

Efter tävlingen i Jönköping är planen att All In ska matchas mot världscupen i Lyon nästa vecka. Peder Fredricson har redan gjort två världscupstarter den här säsongen, i premiären i Oslo slutade han på en fin fjärdeplats med Christian K, men i Helsingfors veckan efter gick det sämre. Åtta fel i grundomgången gjorde att det svenska ekipaget stannade på en 28:e plats. 

Efter två deltävlingar ligger Peder Fredricson sammanlagt på en åttondeplats.

Ställningen i världscupen
1. Kevin Staut, Frankrike
2. Jur Vrieling, Nederländerna
3. Daniel Deusser, Tyskland
---
5. Henrik von Eckermann
8. Peder Fredricson
10. Douglas Lindelöw
20. Evelina Tovek

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista