Karl Forsman vann guld vid Paralympics 2016.
Karl Forsman vann guld vid Paralympics 2016. Foto: TT

Nytt datum för sim-VM i Mexico City

0:55 min

Sim-VM för paraidrottarna i Mexico City blev uppskjutet på grund av en jordbävning med katastrofala följder. Men nu står det klart att nytt datum för mästerskapet blir 24 november.

– Jag har bra förutsättningar att nå mitt mål vilket är att ta ett guld och att bara prestera så bra som möjligt, säger landslagssimmaren Karl Forsman till Radiosporten.

Forsman använder bara överkroppen när han simmar och vann guld vid Paralympics i Rio 2016. Han berättar att det uppskjutna mästerskapet har förlängt hans säsong.

– I stället för att gå ner i träning och behålla intensiteten har jag fått träna lika mycket som innan och förlängt säsongen lite, det är så jag får göra.

Något bekymmer med det?

– Det är mest mentalt. Jag hade planerat att tävla ett visst datum och skulle varit klar för en vecka sen och ha gjort mitt. Nu blir det senare men det är kul att få göra det ändå.

Sim-VM för paraidrottarna skulle ha avgjorts i Mexico City med start den sista september men den kraftiga jordbävningen innebar att mästerskapet ställdes in.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista