Svenska fotbollförbundets logga.
Foto: TT

Ex-spelaren förnekar inte – förbundet har startat utredning

0:41 min

En av dem som skickat penisbilder till den tidigare anställda vid fotbollförbundet Gunilla Axén, är enligt Expressen en välmeriterad före detta landslagsspelare i fotboll.

– Det kan jag inte förneka, det kan mycket väl ha hänt, säger spelaren till Expressen.

Spelaren säger att han inte minns händelsen och att han bara träffat Axén på en förbundsfest för 13 år sedan.

– Det kanske har hänt... Jag kan varken säga bu eller bä. Det är djupt beklagligt om det har hänt och hon tog illa upp. För hon är en så trevlig tjej att det skulle vara för jävligt i såna fall, säger han.

Att han inte minns ska enligt honom själv bero på ett kraftigt alkoholintag.

– Om det nu är så illa att det är jag som har gjort det så måste jag ju stå för det naturligtvis. Det är inte meningen att en massa andra ska bli misstänkliggjorda om det är jag som har gjort fel, säger spelaren.

Förbundets chefsjurist Anders Hübinette har påbörjat en utredning i den här frågan. Han har än så länge bara pratat med Gunilla Axén och enligt Hübinette kommer det ta minst en månad att bli klar med utredningen.

Detta har hänt:

21 oktober: Tre tidigare landslagsspelare i fotboll anklagas för att ha skickat oönskade bilder på manliga kön till kvinnliga förbundsanställda i mitten av 00-talet.

22 oktober: Dåvarande ordföranden Lars-Åke Lagrell kommenterar, tror inte att det stämmer.

22 oktober: Nuvarande generalsekreterare Håkan Sjöstrand ser annorlunda på saken.
– Vi har ingen anledning att inte tro någonting.

26 oktober: En välmeriterad före detta landslagsspelare i fotboll kommenterar uppgifterna om att han ska ha skickat penisbilder.
– Det kan jag inte förneka, det kan mycket väl ha hänt, säger han till Expressen.

26 oktober: Förbundet meddelar att de startat en utredning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista