Johanna Larsson är, tillsammans med Kiki Bertens, vidare till den andra omgången i Singapore.
Johanna Larsson är, tillsammans med Kiki Bertens, vidare till den andra omgången i Singapore. Foto: Lee Jin-man

Larsson och Bertens till semifinal i WTA-slutspelet

1:38 min

Johanna Larsson och dubbelpartnern Kiki Bertens är vidare till semifinal i WTA-slutspelet i Singapore. I kvartsfinalen blev det seger med 7-6, 6-7, 10-6 mot fjärderankade Casey Dellacqua och Ashleigh Barty från Australien.

– Jättekul, det här är verkligen det roligaste och bästa man kan spela, säger Larsson till Radiosporten.

För första gången på 30 år har Sverige en damspelare i ett WTA-slutspel och det har börjat bra för för 29-åriga Johanna Larsson tillsammans med Kiki Bertens i dubbelturneringen.

Duon vann första set i tiebreak och hade också matchboll i andra set vid ställningen 6-5. Men Larsson och Bertens förlorade den och blev sedan utspelade i det efterföljande tiebreaket som Casey Dellacqua och Ashleigh Barty vann med 7-1.

– Vi började lite långsamt eller de började i ett rasande tempo rättare sagt så det tog några gem innan vi kom in och kunde spela vårt spel. Sen tycker jag att när vi är mer aggressiva på returer och servar så öppnar det sig lit luckor, säger Johanna Larsson till Radiosporten.

Det svensk-nederländska dubbelparet reste sig dock och vann supertiebreaket med 10-6 och tog sig därmed, efter nästan två timmars spel, vidare till semifinal i WTA-slutspelet.

När vi börjar kommunicera bättre och behåller aggressiviteten så tycker jag att vi fick bra utdelning på matchen i dag.

– Jättekul, det här är verkligen det roligaste och bästa man kan spela. Superkul att det blev vinst i dag.  

I semifinalen väntar vinnaren i matchen mellan ryskorna Jekaterina Makarova och Jelena Vesnina och Gabrieka Dabrowski, Kanada, och Xu Yifan, Kina.

– Jätteviktigt att man släpper den här vinsten ganska snabbt. Vi har ju lite fördel eftersom vi kan titta på motståndarna i matchen i kväll och kanske ta med oss inför matchen i morgon, säger Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista