Lollo Halvarsson under EM-kvalmatchen mot Spanien 2015.
Lollo Halvarsson under EM-kvalmatchen mot Spanien 2015. Foto: Janerik Henriksson/TT

Comebacken nära: ”Några år till i landslaget hade varit underbart”

Lollo Halvarsson: "Damligaklubbar har hört av sig"
4:06 min

För två år sedan slet Lollo Halvarsson av hälsenan och under rehabiliteringen har 28-åringen dessutom blivit mamma. Men nu närmar sig den landslagsmeriterade centern comeback.

– Att får spela några år till i landslaget hade varit underbart, säger Lollo Halvarsson till Radiosporten.

På sin födelsedag den 15 januari i fjol slet Lollo Halvarsson av hälsenan under en match med sitt ungerska lag Sopron – en skada som hållit henne borta från spel sedan dess.

I somras blev 28-åringen från Södertälje dessutom mamma men nu, nästan två år efter skadan, är en comeback nära för centern som var bärande i det svenska landslaget som spelade EM 2013 och 2015.

Att jag blivit mamma är inget som varit i vägen eller vad man ska säga, utan det är hälsenan.

– Jag hann inte köra hela rehabiliteringen för att jag blev gravid så det är mer vadmuskeln efter hälseneskadan, den är mycket svagare än den andra vadmuskeln, säger Lollo Halvarsson till Radiosporten.

Hon är med på de flesta övningarna under basketträningarna men får fortfarande inte vara med vid matchspel.

– Jag tränar ungefär som vanligt men jag får inte köra kontaktspel eftersom det ena benet är svagare. Får jag en knuff eller så kan man få en annan skada eftersom man är svagare på ena sidan.

Just nu tränar 28-åringen, som blev utsedd till ligans mest värdefulla spelare 2009, med division 1-laget Wetterbygden Sparks i Huskvarna. Men flera damligaklubbar har hört av sig och det finns en möjlighet att comebacken sker i den högsta ligan.

– Jättekul att de hör av sig och jag tror att när jag väl börjar komma igång så tror jag inte att det skulle vara några problem.

När jag gör comeback kommer jag ha varit borta i två år så det känns som en rimlig nivå att börja på till nästa säsong och sedan kanske fortsätta och spela en säsong till i Sverige.

Dessutom finns drömmen om en återkomst i landslaget.

– Det är väl det största målet, att komma tillbaka och spela i landslaget. Det är mycket det jag tänker på just nu när jag tränar och ska göra comeback. Att få spela några år till i landslaget hade varit underbart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".