Efter fem år är Lindsey Vonn tillbaka och tävlar i Sölden.
Efter fem år är Lindsey Vonn tillbaka och tävlar i Sölden. Foto: Peter Schneider

Vonn startar i Sölden – för att närma sig OS-form

1:16 min

För första gången på fem år finns Lindsey Vonn med när den alpina världscupen drar igång i Sölden. Men seger nummer 78 i världcupen är inte säsongens största mål för den amerikanska stjärnan.

– Målet med den här starten är fokusera på en solid åkning, ta poäng och sen att komma närmare mitt mål som är en medalj på OS, säger Vonn till Radiosporten.

Svenskorna som tävlar i Sölden:
Frida Hansdotter
Sara Hector 
Emelie Wikström
Ylva Stålnacke
Magdalena Fjällström
Estelle Alphand

För Lindsey Vonn är starten i Sölden hennes första i storslalom sedan januari 2016 och hon är inte helt säker på hur bra hennes form är i dagsläget.

Jag vet inte hur snabbt jag kan åka för jag har inte tävlat mot någon än. Men jag tror att jag har förmågan att åka riktigt fort.

Det är dessutom första gången på fem år som den amerikanska stjärnan kommer till start i just Sölden.

– Det känns bra, jag hade inte förväntat mig det men det är kul att vara tillbaka. Jag har saknat att tävla här. Det är starten på en ny säsong och det känns spännande. 

Så här långt har 32-åriga Vonn 77 världscupsegrar, nio färre än Ingemar Stenmark, och fyra totalsegrar.

I Sölden kommer dessutom Lara Gut till start. Schweiziskan drog av korsbandet i knät när hon kraschade på träning under VM i februari men kan alltså redan nu tävla i världscupen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista