David Elm
Foto: Magnus Ekeros/Sveriges Radio

Kalmar FF:s David Elm lägger av: ”Kroppen klarar inte mer”

I år har de varit tre bröder Elm i Kalmar FF.
Nästa säsong kommer det inte vara så.
David Elm har nämligen bestämt sig för att lägga av.
– Kroppen klarar inte mer, säger han.

Den äldste i brödraskaran Elm (Viktor och Rasmus är de två andra) ser slutet på fotbollskarriären. När årets säsong är över är det slutspelat. Kroppen säger ifrån för mycket, berättar 34-åringen i en intervju med tidningen Barometern.

– Kroppen klarar inte mer. Jag har ont när jag vaknar, ont på kvällarna efter träning, säger han.

Kalmar FF har varit hans klubb under större delen av karriären, med ett SM-guld 2008 som största framgång. Men det blev även ett par år i engelska Fulham (med ett mål) samt Elfsborg, där han tog SM-guld 2012.

– Det här har varit mitt liv i 14 år, då blir allt annat lite skrämmande. Nu när jag accepterat läget så kan jag uppskatta osäkerheten och känna mig fri på ett annat sätt, säger han till Barometern, där han även förklarar att tankarna på att lägga av har funnits ett bra tag:

– Mer eller mindre sedan hjärnskakningen hösten 2015. Med facit i hand så var det knocken med Jon Gudni Fjoluson hemma mot Sundsvall som sänkte min karriär.

– När det varit så svårt att komma tillbaka till hundra procent så har beslutet vuxit sig starkare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista