Sara Hector inledde säsongen i Sölden.
Sara Hector inledde säsongen bra i Sölden. Foto: Alessandro Trovati

Sara Hector tappade i andra åket – Viktoria Rebensburg vann

2:47 min

Sara Hector var bara två hundradelar från pallen efter det första åket.
Men det andra åket blev inte alls lika bra.
– Men sammantaget bra, säger Radiosportens expert Torgny Svensson.

Resultat
1) Viktoria Rebensburg, Tyskland
2) Tessa Worley, Frankrike, +0,14
3) Manuela Mölgg, Italien, +0,53
...
9) Sara Hector, Sverige, +1,55
14) Estelle Alphand, do, +1,86
21) Frida Hansdotter, do, +2,74

Sara Hector, som missade hela 2016 efter en svår knäskada, imponerade stort i säsongens första alpina åk: Storslalom i Sölden. Hon åkte in på en fjärde plats, blott två hundradelar från prispallen.

Men det andra åket blev inte alls lika lyckat. De 37 hundradelar som hon hade att gå på gentemot Tessa Worldey vid start försvann direkt – och i mål var hon "bara" sexa, hela 1,41 efter fransyskan Worley.

–Jag får ta med mig det som var bra från det här och utvärdera det jag skulle gjort bättre. Jag vet inte vad som hände när jag blev passiv, men jag tappade helt enkelt fokuset på rätt saker, säger Hector, som till slut ramlade ner till nionde plats, till Radiosporten.

– Det som förstörde åket var branten, analyserar Radiosportens expert Torgny Svensson, men ger ändå godkänt:

Ändå en bra dag för Sara Hector. Hon visar att hon hänger med bra i första åket. Sedan var det inte lika bra i andra, men sammantaget bra.

Vann tävlingen gjorde tyska Viktoria Rebensburg, 14 hundradelar före Worldey och ytterligare 39 före första åkets vinnare Manuela Mölgg.

Näst bästa svenska blev Estelle Alphand, som i sin första tävling för Sverige imponerade från startnummer 53 och till slut kom på 14:e plats – hennes bästa resultat i karriären.

– Jag är jätteglad, faktiskt! Första världscupen för Sverige... Det är bara "wow!", säger hon till Radiosporten, och fortsätter strax därefter:

– Jag är jätteglad och jättestolt över mig själv. Att starta så långt ner var svårt för mig. Men jag tog det lugnt och försökte åka som jag kan göra.

Nu väntar ett uppehåll på två veckor innan världscupen fortsätter med slalom i finska Levi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista