Det blev ingen premiär för Matts Olsson i Sölden.
Det blev ingen premiär för Matts Olsson i Sölden. Foto: TT.

Herrarnas världscuppremiär inställd

1:21 min

Herrarnas storslalomtävling i Sölden är inställd på grund av för stark vind.
Vindbyar på upp till 120 km/h har uppmätts på glaciären i Sölden vilket gör det omöjligt att genomföra en säker tävling.
– Säkerheten kommer först, vi hade inget annat val än att ställa in, säger tävlingschef Markus Waldner på Fis hemsida.

Svenske Matts Olsson förstår arrangörernas beslut.

– När man tittar upp i bergen ser det ut som att det hade varit otrevligt att köra en storslalomtävling där, säger han till P4 Värmland.

Den amerikanske stjärnan Ted Ligety var snabbt ute på Twitter och kritiserade beslutet att ställa in tävling, och antydde att arrangörerna tog beslutet med anledning av att hemmastjärnan Marcel Hirscher saknas.

"Det ser konstigt ut att ett lopp ställs in 6.45 i Österrike när deras största stjärna är borta för tillfället", skriver han, och forsätter senare:

"Det kanske är värdelöst väder där uppe men när ordföranden för det österrikiska skidförbundet säger till folk flera dagar i förväg att det kommer att ställas in luktar det unket".

Men hans konspirationsteori tror inte Matts Olsson på:

– Han brukar vara ute ganska snabbt och kritisera och har varit det förut. Jag vet inte om det är någon mediastrategi han har eller något. Det är lite konstigt att han gör det, det är dåligt väder och inte så mycket man kan göra åt det, säger han, och fortsätter:

– Jag kan tycka att det är märkligt av honom, faktiskt.

Tävlingen kommer inte att genomföras senare under säsongen. Herrarnas världscupprogram innehåller därmed åtta storslalomtävlingar istället för nio.

Nästa världscuptävling för herrarna och damerna är slalom i Levi 11-12 november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista