Kiki Bertens och Johanna Larsson förlorade finalen i WTA-slutspelet.
1 av 2
Kiki Bertens och Johanna Larsson förlorade finalen i WTA-slutspelet. Foto: ROSLAN RAHMAN
Johanna Larsson (till höger) fick ge sig i finalen.
2 av 2
Johanna Larsson (till höger) fick ge sig i finalen. Foto: facebook.com/wtalivematches

Johanna Larsson och Kiki Bertens förlorade finalen i WTA-slutspelet efter rysare mot Tímea Babos och Andrea Hlavackova

5:08 min

De fick en drömstart och vann första set.
Men det blev ingen historisk titel för Johanna Larsson.
WTA-slutspelets final slutade med en förlust i ett avgörande tiebreak.
– En jättebesvikelse, säger Johanna Larsson.

Resultat, dubbelfinal i WTA-slutspelet
Timea Babos/Andrea Hlavackova–Johanna Larsson Kiki Bertens
2–1 (4–6, 6–4, 10–5)

För första gången någonsin fick vi i dag se en svensk i final i WTA-slutspelet, då Johanna Larsson och Kiki Bertens hade tagit sig hela vägen till dubbelturneringens final.

De ställdes mot det tredjeseedade paret Tímea Babos och Andrea Hlavackova från Ungern respektive Tjeckien.

Och precis som tidigare under turneringen fick Larsson och nederländskan Bertens, som var det sista paret att ta sig till WTA-slutspelet, slå ur underläge.

Men det började bra. Paret vann det första setet med 6–4 – efter att i det allra sista gamet lyckats bryta motståndarnas serve för första gången i matchen.

Det andra setet stod länge och vägde, men vid ställningen 3–3 stod Larsson för ett svagt servegame med flera missade förstaservar, och Babos/Hlavackova kunde gå fram till 4–3, och höll sedan sina servegame och tog därmed hem setet med 6–4.

– Vi har ju gamebollar själva där också (vid breaket), så det kändes lite snopet. Sen får de ju möjlighet att serva för setet vilket de gjorde bra, säger Larsson till Radiosporten.

I det efterföljande och avgörande tiebreaket var det sedan inget snack om det. Babos/Hlavackova var betydligt bättre och vann välförtjänt med 10–5.

– Det är klart att det är tungt när det är 9–4 eller så, men vi gav allt och man kan inte begära mer. Och i slutändan får vi vara ganska nöjda med vår prestation, även om det svider nu, säger Larsson.

Ja, vilka känslor är det just efter att matchen tagit slut?
– Det blir en jättebesvikelse så klart, framför allt när man... Jag ska inte säga att vi har matchen i våra egna händer, men ändå.. Man är där och nosar på den där pokalen...

– Då är det ju naturligtvis ännu mer frustrerande. Och nu i efterhand är det mer en tom känsla. Vi ska på flyget redan nu om några timmar, så det kommer nog bli en lång flight hem.

Fakta Johanna Larsson

Ålder: 29.
Född: Boden.
Bor: Helsingborg.
Meriter: 1 WTA-titel (singel, Båstad 2015), 12 (dubbel).
Ranking: 80 (singel), 28 (dubbel).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista