Henrik Stenson imponerade i comebacken.
Henrik Stenson imponerade i comebacken. Foto: Ng Han Guan

Henrik Stenson delad tvåa i Shanghais världstourtävling

Henrik Stensons comeback i Shanghai blev en stark uppvisning. Det räckte nästan hela vägen, men segerchansen försvann i motvinden när svensken kom delad tvåa efter Justin Rose.

Det var upplagt för Dustin Johnson som ledde med sex slag, men amerikanen började vackla och tappade sitt spel sista dagen. Nu slutade han på 77 slag för dagen och ett prydligt tangerat PGA-rekord - i kategorin största tappade ledning.

I stället blev kampen om segern i världstourtävlingen i Shanghai en repris av OS-golfen 2016 - Henrik Stenson mot britten Justin Rose. Och precis som i Rio avgjorde Rose på slutet.

Det var svenskens första tävling på fem veckor efter en knäskada och Stenson klättrade stadigt i resultatlistan. På 17:e hålet slog Stenson ett slag rakt in i den starka motvinden och noterades för en bogey.

– Vinden blåste ganska rejält. På den här golfbanan blir man straffad direkt om man slår ett dåligt slag, säger Stenson och fortsätter:

– Nu slog jag ett dåligt slag och använde förmodligen fel klubba på 17:e och det förstörde mina chanser att vinna tävlingen.

För samtidigt flöt allt för Justin Rose som bara behövde 31 slag de sista nio hålen, sammanlagt 67 slag för dagen, mot Stensons 70. Totala segermarginalen för Rose blev två slag.

Stensons delade andraplats ger en prischeck på cirka 5,5 miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".