Lugis Alfred Jönsson gjorde sex mål.
Lugis Alfred Jönsson gjorde sex mål. Foto: TT

Talangerna bakom Lugi-seger i Skånederbyt

Alfred Jönsson, Lugi: "Tufft som satan"
1:46 min

Efter stor dramatik blev det seger för Lugi med 25-23 borta mot Malmö. Unga talangerna Alfred Jönsson och Karl Wallinius avgjorde för gästerna.

– Skitskönt i slutet när man står där som vinnare, säger Alfred Jönsson till Radiosporten.

Malmö-Lugi 23-25 (11-13)

Med två minuter kvar av matchen var ställningen helt jämn – då drog Karl Wallinius dit 24-23 för Lugi och tvingade Malmö till timeout. När sedan bortamålvakten räddade skottet från Malmös Binai Aziz kunde Alfred Jönsson sätta 25-23 till Lugi vilket blev slutresultatet.

– Jävligt tufft i dag. Det var bra försvar från båda lagen och det är egentligen där vi vinner matchen, säger Alfred Jönsson till Radiosporten.

– En lättnad när man vinner där i slutet. Alla kämpar i 60 minuter, så skitskönt i slutet när man står där som vinnare.

Den 19-årige talangen hade en bra kväll med sex mål framåt. 

Även 18-årige Wallinius bidrog stort till segern med bland annat fyra mål matchens sista tio minuter. 

Lugi var i ledning med två bollar i paus men i den andra halvleken vände Malmö och gick upp i ledning – men utan att knyta åt säcken.

– Vi visste att det skulle bli jämnt i slutet, men vi trodde att vi skulle kunna få med oss poängen, säger Malmös Mattias Kvick.

Varför vinner Lugi?

– Vi får inte riktigt fart i anfallsspelet och i kontringsfasen som vi i vanliga fall är bra på. Det är största anledningen.


Malmö-Lugi 23-25 (11-13)
Malmö: Fredrik Petersen 5, Linus Persson 4, Jim Andersson 3, Adam Lönn 3, Mattias Kvick 3, Binai Aziz 2, Anton Blickhammar 2, Fredrik Lindahl. Lugi: Hampus Jildenbäck 7, Alfred Jönsson 6, Karl Wallinius 5, Niclas Paradis 3, Jakob Wickman Modigh 2, Lucas Pellas 2.

Publik: 2 083.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".