Aly Keita har haft skadeproblem men är redo om han får spela.
Aly Keita har haft skadeproblem men är redo om han får spela. Foto: Robert Henriksson/TT

Keita har glömt tabben: ”Redo om jag får spela”

2:59 min

Aly Keita halkade och bjöd på ett mål när Östersund spelade 2-2 mot Bilbao i oktober. Men tabben är glömd och nu laddar målvakten för kvällens retur i Europa League på bortaplan.

– Jag har gått vidare och är redo om jag får spela, säger Keita till Radiosporten.

Så går Östersund vidare i Europa League.

Östersunds målvakt Aly Keita halkade när han skulle ta emot en bakåtpassning och en bortaspelare kunde helt ensam, i öppet mål rulla in 1-0 till Bilbao.

– Jag halkade där och jag tror att det var första målet jag släppte in i Europa League. Men jag har gått vidare från det där och är redo om jag får spela, säger Aly Keita till Radiosporten.

Det har hänt större målvakter än mig.

Trots misstaget kom Östersund tillbaka och fick 2-2 mot det spanska La Liga-laget. I dag väntar returmötet i Europa League på bortaplan och det är osäkert om Keita kommer till spel.

– Jag har haft lite känning i min baksida men nu känns det bra och jag hoppas få spela- Jag har varit borta ett tag nu men vill Graham att jag spelar så är jag redo.

Östersund har radat upp framgångar i Europaspelet och toppar gruppen på sju poäng. Efter det oavgjorda resultatet mot Bilbao i oktober fick också stort beröm i spanska tidningar.

Alltid kul att höra men nu måste vi fokusera på den här matchen, vi kan inte tänka på det som varit. Matchen nu kommer att se annorlunda ut.

– Vi går ut för att spela vårt spel, som alltid. Självklart blir det svårt på bortaplan, det är ett starkt lag vi möter men vi ska göra vårt bästa så får vi se hur långt det räcker.

21.05: Bilbao-Östersund i Sportextra i P4

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista