Kim Källström
Foto: Thomas Johansson/TT

Beslutet: Källström spelklar mot Kalmar

Nu står det klart att Kim Källström får spela sista omgången i allsvenskan – disciplinnämnden avslog anmälan.

Det var under Djurgårdens hemmamöte med Jönköpings Södra som avstängde Kim Källström vistades i omklädningsrummet i halvtid. I TV-kameran såg det ut som att Källström instruerade sina lagkamrater – något som strider mot Svenska fotbollförbundets tävlingsbestämmelser, som lyder:  

”Enligt 5 kap. 15 § TB får en spelare under tiden han är avstängd inte uppträda i någon ledarroll i tävling där spelaren är avstängd och det innebär bl.a. att spelaren inte får befinna sig i närheten av det tekniska området och inte heller på annat sätt instruera sitt lag”.

Riksombudet anmälde Källström till disciplinnämnden och i dag kom beslutet – som avslog anmälan. Det innebär att Källström är spelklar i allsvenskans sista match, mot Kalmar. 

SvFF skriver så här om beslutet:

"Nämnden anser att Kim Källström inte kan anses som en ledare enligt definitionen i tävlingsbestämmelserna". Läs mer här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista