Östersunds Brwa Nouri (th) i nickduell med Athletics Raul Garcia.
I Bilbao är respekten för Brwa Nouris Östersund stor. Foto: Robert Henriksson/TT

Athletic Bilbao letar efter sitt spel inför matchen mot Östersunds FK i Europa League

Bilbao har en seger på sina senaste elva matcher, och letar fortfarande efter hur man ska spela under den nye tränare Ziganda.
Det säger Iñaki Ugalde journalist på Bilbao upplagan av den spanska sporttidningen Mundo Deportivo till Radiosporten.

Han tror att det blir en svår match för Athletic Bilbao i kväll:

– I Sverige visade Östersund att man för dagen var ett bättre lag än Athletic. Nu väntar vi oss att få se ett Athletic som spelar som man gjorde mot Barcelona i lördags, säger han.

I den matchen förlorade Bilbao visserligen, men spelade bra fotboll.

– Vi har mycket respekt för det svenska laget, säger Ugalde.

Han blev mycket förvånad över hur Östersund spelade i den första matchen, men säger också att han tycker mycket om hur Östersund spelar:

Det är fotboll med mycket rörelse, många målchanser, man är farliga och har många bra spelare.

Bilbao har bara en seger på sina elva senaste matcher i både ligaspel Europa League och spanska cupen, och Iñaki Ugalde säger att laget inte har spelat bra:

– Den nya tränaren Jose Angel Ziganda letar fortfarande efter hur laget skall spela, ibland blir det bra ibland blir det dåligt.

Med den förre tränaren Valverde som flyttat till Barcelona var Athletic Bilbao ett lag som anföll mycket och inte lät motståndaren lämna sin egen planhalva.

Nu behöver man definiera om man skall vara ett anfallande eller ett försvarande lag.

– När vi anfaller så spelar vi bra men förlorar, vi måste hitta en balans. Som det är idag skapar det bara osäkerhet i spelet, säger Inaki Ugalde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista