Zlatan Ibrahimovic delade ut pokalen till Malmö.
Zlatan Ibrahimovic delade ut pokalen till Malmö. Foto: Emil Langvad/TT

Zlatan Ibrahimovic delade ut pokalen till Malmö

1:00 min

"Mesta mästarna" Malmö FF firade klubbens 20:e SM-guld och denna gång var det stadens store son Zlatan Ibrahimovic som överlämnade Lennart Johanssons pokal till lagkaptenen Markus Rosenberg.

– Det är klart att det var speciellt att få ta emot pokalen av honom, säger Rosenberg till Radiosporten.

När Malmö FF firade sitt 20:e SM-guld i klubbens historia gjordes det med pompa och ståt - och med en celeber fotbollsgäst på plats. På hedersläktaren satt stadens store son Zlatan Ibrahimovic, Manchester United, och tittade på när allsvenskan 2017 skulle läggas till handlingarna hemma mot Häcken inför 19 123 åskådare.

Årets guld säkrade MFF redan i mitten av oktober och efter slutsignalen var det just Zlatan Ibrahimovic som delade ut Lennart Johanssons pokal till lagkaptenen Markus Rosenberg.

– Jag visste om att det var han som skulle dela ut den. Men jag har fått hålla tyst, säger Rosenberg.

Det är femte gången av åtta möjliga under 2010-talet som MFF vinner SM-guld. Skåningarna har byggt upp en dynasti som är jämförbar med IFK Göteborgs på 1980- och 1990-talet och MFF:s egna på 1970-talet.

Alldeles oavsett resultat hade MFF redan slagit sitt eget rekord i den största segermarginalen i allsvenskan sedan landets högsta serie utökades till 16 lag säsongen 2008. Efter 1-2 i avslutningen mot Häcken stannade marginalen på sju poäng före tvåan AIK - en poäng mer än vad MFF vann allsvenskan med 2016 och 2014.

MFF-målskytten Berget är en av fem spelare i klubben som sitter på ett utgående kontrakt. De övriga är Magnus Wolff Eikrem, Erdal Rakip, Oscar Lewicki och Anton Tinnerholm. I nuläget är det endast bekräftat att högerbacken Tinnerholm lämnar efter tre och ett halvt år i klubben.

– Jag skulle önska att det är fler lag som utmanar Malmö nästa säsong, säger Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista