Svenska förbundskaptenen Leif Boork.
Svenska förbundskaptenen Leif Boork. Foto: Mikael Fritzon/TT

Efter flygkaoset – Damkronorna hinner fram

0:59 min

Damkronorna kommer att hinna fram till morgondagens match mot Kanada i USA. I dag vid lunchtid lämnar svenskorna Stockholm men förberedelserna är långt ifrån optimala.

– Vi lever under små omständigheter kan man säga, säger förbundskapten Leif Boork till Radiosporten.

Det svenska laget landar under eftermiddagen lokal tid i USA och kommer därmed bara att ha ett dygn på sig att ladda inför morgondagens match mot Kanada i veckans fyrnationsturnering.

– Det är inte optimala förberedelser men jag hoppas att tjejerna är så pass pigga att vi kan bjuda upp till en bra match, säger förbundskapten Leif Boork till Radiosporten.

Damkronorna skulle ha åkt under söndagsförmiddagen men oväder i Reykjavik gjorde att flyget ställdes in. Svenskorna hade inte heller möjlighet att flyga tidigare för att minimera stressen som blir vid eventuella förseningar.

– Vi fick inte de möjligheterna helt enkelt att ta ett tidigare flyg, vi lever under små omständigheter helt enkelt, säger Boork som tycker att förutsättningarna borde vara bättre.

– Det har blivit bättre men ska vi ha våra bästa damlag på internationell toppnivå och vara konkurrenskraftiga så måste naturligtvis förutsättningarna på en hel del plan förbättras för tjejerna. 

Fyrnationsturneringen spelas i USA mellan den 7 och 12 november. Sverige inleder med match mot Kanada och ställs dessutom mot Finland och USA.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista