Maria Pietilä Holmner.
Maria Pietilä Holmner. Foto: TT.

Maria PH: ”Jag jobbar 24 timmar om dygnet”

2:59 min

Poolträning, promenader och aktiveringsövningar i gymmet. Så ser alpinstjärnan Maria Pietilä Holmners rehabilitering ut för att få bukt med ryggproblemen som stoppat henne under inledningen av OS-säsongen.

Pietilä Holmner missade världscuppremiären i Sölden på grund av ryggproblem och ryggen stoppar henne även från att tävla i slalompremiären i Levi till helgen.

– Det är en slitsam sport och jag har varit med länge, så det är en lite trött rygg om jag skulle uttrycka mig så. Men det är någonting som jag känner igen och som jag har jobbat mycket med förut, säger Maria Pietilä Holmner till Radiosporten.

31-åringen kör daglig rehab och säger att hon gör framsteg varje dag vilket är positivt.

– Jag har varit mycket i poolen för att avlasta. Det börjar bli mer avancerad träning, inte simning än men det kanske kommer. Sen kör jag aktiveringsövningar i gymmet och är ute och går. Lätta saker, men det stegras upp varje dag.

Hur ser planen ut framöver?

– Jag försöker att inte stressa utan tar det dag för dag och ser hela tiden att jag har en positiv progression. Jag ser vad som sker och tar beslut efter det. Jag kan i alla fall säga att jag jobbar 24 timmar om dygnet. Mitt fokus är att stå på en OS-start, det målet finns absolut där.

– Den dagen jag känner att jag kan stå på snö så har jag full support runt omkring mig. Jag lever lite i nuet, det är där jag tror att man gör sig som bäst.

Känner du dig stressad?

– Det är inte en optimal situation på något sätt. Men i och med att jag har varit i den här situationen tidigare och vet att jag kommit positiv ur det förut, och vet hur viktig ryggen är för åkning, så försöker jag bara vara klok i det hela och känna lugnet och göra det bästa av situationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista