Fotbollslandslagets förbundskapten Janne Andersson vid en presskonferens på måndagen när landslaget samlats inför VM-kvalmatchen mot Italien.
Janne Andersson ser fram emot veckan. Foto: Pontus Lundahl/TT

Janne Andersson inför fotbollslandslagets VM-playoff-vecka mot Italien: ”Positiva vibbar”

3:00 min

I dag samlas landslaget inför VM-playoff-veckan.
Då är förbundskapten Janne Andersson rejält förväntansfull.
– Det är förväntningar, säger han.

Förbundskapten Janne Andersson var positiv och förväntansfull när han på eftermiddagen, ett par timmar innan den första träningen i Solna, mötte det samlade medieuppbådet.

– För mig är det bara möjligheter! Det hoppas jag att jag, tillsammans med spelare och ledare, kan bygga upp under veckan. Att det är förväntningar och att det är positiva vibbar och det är möjligheter, att det är allt att vinna, säger han till Radiosporten, och fortsätter:

– Det finns ingen anledning för oss att känna någon press och nerver på det sättet. Sen ska det väl kittla lite när vi kommer fram till fredag, men det är positiva vibbar!

Sverige inleder playoff-spelet med hemmamatch på Friends Arena på fredag kväll, med retur i Milano tre dagar senare.

Hör en längre intervju med Andersson i ljudklippet här ovan, där Andersson både berättar om upplägget på veckan, och skadeläget i truppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista