John Guidetti
John Guidetti är tillbaka från skada. Foto: Pontus Lundahl/TT

Guidetti öppnar för flytt från Celta Vigo

2:05 min

John Guidetti har inte fått spela en enda match från start för sitt Celta Vigo i höst. Nu berättar han öppet om missnöjet, och antyder att ett klubbyte kan vara på gång.
- Det är nåt jag måste lösa, säger han.

Guidetti är öppen med sin frustration efter en höst med endast en cupmatch från start och fyra inhopp i ligan - på totalt ungefär en timme.

– När man inte spelar det är inget man kan påverka, det är inte en bra situation där nere det är mycket jag måste lösa, men just nu fokuserar jag bara på landslaget, och här känns det bra, säger John Guidetti.

Den 25-åriga anfallaren är på plats i Stockholm tillsammans med landslaget för att ladda inför playoffmatcherna mot Italien. Den uteblivna speltiden i Spanien är inget som oroar Guidetti inför fredagens hemmamatch på Nationalarenan i Solna.

– Jag fick en cupmatch här där jag fick komma in och spela och göra mål, och blev matchens lirare så det är det enda man kan göra, prestera när man får chansen, säger han.

- Formen är bra! Jag har spelat och varit skadefri ett tag. Och när jag spelar gör jag det jäkligt bra. Jag har seplat en match från start och då gjorde jag mål och pytsade och blev matchens lirare, så det är skönt! 

Guide: Formkoll inför VM-playoff

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista