Filip Forsberg hyllas i Nashville.
Filip Forsberg hyllas i Nashville. Foto: Mark Humphrey

Filip Forsberg: ”Jag vill vara en ledare”

7:02 min

Filip Forsberg hyllas allt mer i Nashville. Båda lagkamrater och coachen lyfter fram Forsbergs styrka i både offensiven och defensiven.

– Jag blir inte förvånad om han gör 50 mål den här säsongen, säger lagkamraten Calle Järnkrok till Radiosporten.

Nashville spelade final i Stanley Cup i våras och Filip Forsbergs stjärnroll i Nashville blev uppenbar. Han gör ofta det matchavgörande målet, han är tuffare än många trott och dessutom och till råge på allt är han väldigt bra defensivt.

– Man är fortfarande ung och man vill bli bättre. Jag vill vara en ledare och det tycker jag att jag varit i år, säger Filip Forsberg som är assisterande lagkapten i Nashville.

Forsberg är med åtta mål tangerad bästa svenske målskytten i NHL den här säsongen och lagkompisen Calle Järnkrok tror Forsberg kan bli bäst av alla oavsett nationalitet denna säsongen.

– Han är vår bästa spelare och jobbar bra i både offensiven och defensiven. Jag blir inte förvånad om han gör 50 mål den här säsongen, säger Järnkrok till Radiosporten.

Mattias Ekholm som själv är en nyckelspelare i Nashville säger så här när man talar om det Forsberg gör defensivt:

– Underskattat bra. När han lägger ner det jobbet som behövs är han en av de bättre i ligan. Han är en av de smartaste spelarna, han har skallen, säger Mattias Ekholm.

Lagets coach Peter Laviolette hyllar även Forsbergs ledaregenskaper.

– Han har utvecklats mycket, vi behöver honom både i omklädningsrummet och på isen, säger Peter Laviolette som fyller på med hur allround Forsberg är:

– Det är en som jag räknar med i båda ändarna av isen. Han dödar utvisningar och han spelar powerplay. När vi jagar mål i slutet vill jag ha honom på isen, säger Peter Laviolette till Radiosporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista