Janne Andersson
Janne Andersson. Foto: JONATHAN NACKSTRAND

Spelarna får laget ikväll: ”Fortfarande funderingar kvar”

2:31 min

Förbundskapten Janne Andersson berättar för Radiosporten att han fortfarande inte bestämt sig hur startelvan mot Italien ska se ut.

– Jag har funderingar på några positioner, säger Andersson.

Klockan 19.45 ikväll meddelar han spelarna startelvan.

Framförallt handlar det om några positioner på mittfältet och högerbacksplatsen.

– Ikväll får spelarna laget kvart i åtta, men än så länge är jag inte riktigt klar i huvudet vilka som ska starta matchen, säger Janne Andersson.

På det centrala mittfältet är frågan om Albin Ekdal är tillräckligt skadefri för att spela. Janne Andersson ger ett positivt besked.

– Nu är han märkbart bättre än tidigare samlingar. Det börjar likna den gamle Albin igen. Han har sett jättebra ut på träningen, säger Janne Andersson till Radiosporten.

Om Ekdal spelar från start blir det troligtvis bredvid Sebastian Larsson eller Jakob Johansson. Till höger på mittfältet väntas Victor Claesson spela då Jimmy Durmaz enligt Janne Andersson inte är en "startspelare" och då Östersunds Ken Sema aldrig spelat en tävlingslandskamp för a-landslaget tidigare.

Sen är frågan vem som ersätter avstängde Mikael Lustig på högerbackspositionen. Om man får tro lagkapten Andreas Granqvist blir det Emil Krafth. 

– Det är kanske ingen jättestor chansning att Emil som spelat några matcher kommer in. Men jag är imponerad av Johan Larsson, kul att se hur han tagit för sig på träningarna, säger Granqvist till Radiosporten.

Att det nu är dan före dan gör Granqvist extra inspirerad.

– I och med vi ska spela playoff för att nå VM är det lite som julafton. Vi ser fram emot matchen och är riktigt laddade. 

Och det blir extra speciellt för Granqvist, som tidigare spelat i Italien och nu spelar i Ryssland där VM avgörs.

– Vi ska inte känna efter matchen att vi kunde gjort mer, det är vi och ledarna väldigt tydliga med. Vi ska gå ut och köra på och njuta av läget att vi tagit oss till ett fantastiskt playoff.

Granqvist har tidigare spelat med Italiens anfallsstjärna Ciro Immobile i Genoa.

– Det blir roligt att möta honom i och med att vi spelat i samma lag. Det blir en match i matchen mellan mig och Immobile.

Radiosporten sänder matchen fredag klockan 20.45 

Andreas Lundin
andreas.lundin@sverigesradio.se

Cecilia Ingman
cecilia.ingman@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista