Amelia Adamo.
Amelia Adamo föredrar italienska män. Foto: TT

Amelia Adamo: Italienarna har en annan skönhet

9:36 min

Hur kommer det sig att vi svenskar anammar det italienska så mycket? Radiosportens Lasse Persson har träffat flera svenska profiler med italiensk koppling.

Amelia Adamo, tidningsmakare

  • Italien är ett livsnjutarland och det är inte svenskar. De njuter av livet utan att schemalägga allting.
  • Maten. Har du träffat en italienare som inte kör upp en gaffel i munnen på dig och säger ”smaka”. De är inkluderande och vill att andra ska smaka.
  • Modet. Den svenske mannen på sommaren då vill man helst blunda. Jag vill inte se så många ölmagar i badshorts med konstiga Foppa-tofflor. Italienarna har skönhet i sin vardag, det får inte vara fult.

Jesper Hussfeldt, sportjournalist

  • Kaffet. Som tur är har det fina italienska kaffet etablerat sig i Sverige. Nu kan man gå till ett svenskt café och få en fin cappuccino på förmiddagen.
  • Bilarna. Skulle jag välja Volvo eller Saab?  

Lyssna på hela reportaget för att höra vad sångaren och showmannen Eddie Oliva och tidigare fotbollsspelaren Patrick Englund säger om kärleken mellan Sverige och Italien. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista