TV4:s fotbollsexpert Olof Lundh tror att det kommer att krävas något extra för att Marcus Bergs Sverige ska slå ut Italien.
TV4:s fotbollsexpert Olof Lundh tror att det kommer att krävas något extra för att Marcus Bergs Sverige ska slå ut Italien. Foto: TT Nyhetsbyrån

Olof Lundh inför playoff-returen: ”Måste till en överjävlig prestation”

3:51 min

Inför måndagens match mot Italien passar Radiosporten på att pejla stämningen bland några fotbollskrönikörer, TV4:s Olof Lundh och Dagens Nyheters Johan Esk.
De tror att det blir en tuff match.

Olof Lundh, vad har du för känsla inför matchen i Milano?
– Det är ett svensk lag som åker till Milano med lite hopp, men det kommer bli väldigt, väldigt tufft.

Vad kommer krävas av det svenska laget för att ta sig till VM?
– Det måste till en överjävlig prestation av alla svenska spelare om de ska klara detta hela vägen till Ryssland. Det kommer bli oerhört jobbigt. Vi såg ju flera svenska spelare som hade kramp i fredags, hur ska det då gå i Milano där det också kan bli förlängning.

 Vad är nyckeln till att klara det här?
– Nyckeln blir att vara kalla. Det kommer troligen provoceras och vara bra publiktryck och så måste de svenska spelarna prestera optimalt, inte minst försvarsmässigt.

Vilka spelare blir extra viktiga?
– Målvakten Robin Olsen måste vara jättebra, backarna måste få det att funka och framåt kan Emil Forsberg bryta mönster och skapa de där öppningarna. Han måste kliva fram.

Johan Esk, DN, vad har du för känsla inför returmatchen mot Italien?
– Känslan inför matchen i Milano är ganska bra. Det som oroar mig är skadan på Albin Ekdal. Sveriges problem tidigare i höst har berott på att Albin antingen varit borta eller varit hämmad av skada.

Hur tror du det går?
– Jag tror Sverige förlorar med 2–1, och den här gången kommer det att vara alldeles utmärkt att förlora med de siffrorna. (Då går Sverige till VM på fler bortamål).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista